Thursday, June 24, 2010

Scandals of Two Datins-episode 2

Setibanya IC dan FV di Kuala Lumpur..(mak ai besarnye gambar aku upload,nih blog promote percutian di Kl ker..)
Tibalah Iris Chanel dan Farahana Vuitton di KL!!!!!!!!sepanjang di sana,IC dan FV menetap di rumah mahayam mereka,iaitu Fafa Schalaindra(betol ke tah aku eja nama bapok tuh) yang terletak di..erm...Setapak...bukan Chow Kit,tp ala2 dekat..snang nak curan.ops!

Mak ayam fafa atau selesa dipanggil Along itu mnyambut kedatangan kedua rakan karib itu di rumah flatnya yang kelihatan seperti BANGSAT itieew....


Mama Along berkata dgn kedengaran soranya seperi Asmah(supermodel)
"Hadek2!welcum2!smpai pon..lame akak tggu..wateverrr..."
IC n Fv berpelokan lah ngan mak ayam tuh.Lega diorg dpt smpy ke rumah yang mcm idop segan,mati tamau tuh...ape pon...janji ada jugeks rumah meks nak stay..daripada tade.Kat mane aku nak mekap g intervieww besok??getus hati kecciieeylll FV...

Air teh dihidang.Ruang tamu rumah hazab Mama Along.(cam ala2 citer bukak api lar u ols...kna phm konsep!)

Mama Along: "Bapok,ko ble intervieww??"
FV: "Besok Mak Ayam...pagi kul 9.. *sambil tacap lipgloss cam ala2 Jep mse lam dewan UKPK ceramah pondan2 tuh...ingat tak??grannnddd...

Mama Along mengangguk n says lagik.. "Ko plak,Iris??"
IC: "Besok jugeks...kna jumpe sorang wakil dari agensi..dia bawak iris g casting.Esk pg dia dtg jemput.."

mama along: "geerrannddd anak ayam meks...baguihlar camtu...

Mama along merupakan mak ayam besar di flat Setapak ittieeww...tak jauh dari port melacurs..(perluker mention??)Setiap mlm pasti cik jans,abg2 rempits,anak ikan n tak kurang jugeks bapak2 org datang berkunjung ke rumahnya.Katanya dia ske sambut tetamu datang malam2.Tapi atas pukul 12...nak jamu makanan katanyer...Ic n FV juz terkebil2 jerh...cik lems sket tadapat tangkap maksud tersirat dan tersurat..

Before tdo...Iris dan Farahana berborak2 ttg ari esk...

FV: "cemana ghope gak nye laki yg jd agen kamoo tu yerw..ape namanye?/
IC : "James Woo,nyah...arap2 ensem...."

Dua2 teros berangan membayangkan gerangan lelaki itu...

adakah begini????

atau begini???

ataupun...... KACAK BEGINI?????(tgk bawah pliss...)



Semoga buchi dicucuri rahmat-Nya...mak ayam,nnti dwet royalti meks bank in k!thx for da pitcha.. *larikkkk

Iris Chanel mulai terasa mengantok.Kepalanya pening,patotlah mulai membayangkan bnda2 yg tak patot...anyway,I guess wut's hidden behind those legging,especially,beneath dat line on the so-beautiful butt *nnnggeeeenggggg...bunyi lalat... Haisy..tros IC n FV melelapkan mata untuk mngelakkan mimpi ngeri....

KEESOKAN PAGI~

Shalalalalala....bunyi bingit seakan2 kerja pembinaan bangunan di sebelah flat hazab itiewww mngejutkan Fara dan Iris.Mereka bingkas bangun..oh...suare Mama Along sedang menyanyi ghopenye... *ingat tak u ols mse Along nyanyi utk Mini Fashion Show dolu??cam ning baizura kan??sedap.terhibur kiterw. :)

IC dan FV segera berciap sakan.Iris sedia memakai sepasang dress putih dari Gucci summer 2010 collectionb yang dibelinya on9 dolu...ini 1st casting nye di Kl,dia mahu kelihatan paling cantik supaya rasa konfiden...


Si FV juger cbuk berciap.Dia kna kelihatan agak formal.Walaupun Kl ni panas nye melebur..wanita gigih ini tetap feeling mengenakan trench coat dari Marc Jacob...



Tepat jam 9 pagi...Iris terpacak di bahu jalan bawah flat Mama Along...menunggu kedatangan wakil agennya,James Woo...

Sebuah kereta Satria GTI deras memecut n stop kat depan Iris.Iris pon lekas feeling kibas rambotnye ala2 kekwat2..
James Woo: "Lu sudah lama tunggu wua??"
IC: "Sapa u??"
James Woo: "Wua james woo...haiya...manyak modoh ini polompoan..."
IC "dhustaaa!"
James Woo: "Apa pasal??"
IC: "James Woo tak pnh plak ckp dia chinese???"
James Woo: "manyak modoh!itu belok(berok) pon ley taw I chinese bla i kasi tau u nama wua!"

Ic mngambil mase berfikir sejenak.Dia phm maksud lelaki itu.Benarlah dia James Woo,Iris yang agak lembap fikirannya di pagi hari(bukan meks occay,watak shj!) segera masuk ke dalam kereta tersebut dan pantas memecut ke lokasi casting.

Di dalam kereta,Iris dan James Woo saling berborak memperkenalkan dri masing2...mereka mulai berkenbalan.bagi Iris,James Woo seorang yang profesional sebagai agen nya...walaupun dia kerapkali tertukar batang gear n batang peha Iris ketika nak tukar gear..ya,James Woo seorang lelaki yang sopan mengikut kesimpulan Iris...


Scandals of Two Datins-episode 1


Di suatu petang yg redup lite2 di kampung Meks Merana,dua kanak2 sdg bermain(IC n FV lah,konon2 mse kecik,motef kanak2 kampung berambut perang??)

Wah...dey ols nih over...mase kecik pon dah feeling dgn baju geerrannndd g maen blakang umah.
IC: "Nok!"(sambil mnyelak baju dan menampakkan dadanya)
FV: "Choiy,ape tuh??ko nak ajak lessy kahhh???"
IC: "No lah sundels,aku nak tnjuk kat kau...aku dah ade nasi lemak 20 sen!"(baru berusia 12 tahun,TAKE NOTICE pls!)

FV: "kelasss!!!ble nak jd seringgit,kna cocok ker??"
IC: "no lah,mak aku kata,tak pyh cocok...dia bg ubat dkt aku nok,dia ckp lme2 nnati besarlah 'nasi lemak' aku nih dan bakal membawa aku kpd cik jans kaya2 nanti.hiks!"
FV: "nak jugeks..."
IC: "Nah,ko amek ubat nih mkn,nasi lemak ko yg flat juz ade alas daun pisang jer tuh,pas mkn nanti dah siap berbungkus2 dgn kacang besar on the top,gitieeww..."

IC pon bagi lah kat FV ubat yang dinyatakan sebentar tadiiieewww...
*sedap2,gula-gula susu...

Dalam sedang gumbira bermain,menjengah puleks Emi melenggang2 dtg kpd mereka berdua..FV kelihatan tersipu2 malu...Ic pulerw kelihatan sgt menyampah melihat mereka..

Emi: "U ols...nak join main..."
FV: "main apew??"(dgn seribu makna...dia taste kat Emi...)
IC: "gua nak maen bola ar bro!"sambil mengangkat sebelah kakinya dia atas bangku.sedikit terkangkang
Emi: "tak pyh lar...kte maen ni dah lar.." sambil mngeluarkan anak patung Barbie...

*erk...matilarr...tanda2 awal simptom hadek2...

As u ols nak tau,Ic n FV ni barulah berusia 12 tahun at tis moment.Tapi,kedua-duanya bercita2 tinggi di atas dorongan kedua2 ibu mereka yang hanjengs mngejar jantan dan harta.So,dey ols pon rosak di usia yg awal..eh salah...berada di landasan yg betol untuk berjaya(yerlah!cita2 dey ols nak cik curans smpy jadi Datin kan???)

Di atas bantuan kedua ibu mereka,mereka dilatih dan diajar utk menjadi pelacoq berjaya...ala2 profesional gitu cam citer Memoirs of A Geisha..smpai minum teh pon adew caranyer.matilar!.A-Z diajar satu persatu.Mereka belajar menjadi cantik,catwalk,berkomunikasi dgn cik janz,bergaya sehinggalah bagi 'servis' terbaek..mampoo??contoh ibu terbaik tahun inieeyyy???ajar anak sendri men'servis' cik jans.Mak Lindsay Lohan nages guling2 camnih!


setelah mellaui proses2 yang mampan,mantap dan berjaya.Ibu-ibu mereka sgt gumbira dgn hasilnya dan Iris Chanel n Farahana Vuitton membesar menjadi...


*matilarr tetap nak letak gambar pondan melerts..4 ur info,dua2 ni pondan feymes kat thailand.pondan berpantets..inspiration.. *mata bergenang2 cam kartun jepun...

Ok,setelah menjadi cantek dan berjaya menjadi kegilaan ramai di kampung,kedua-dua gadis tersebut memutuskan untuk membawa diri mereka ke Kuala Lumpur.IC dgn semangat berkobar-kobar utk menjadi model ternama...si FV plak bersemangat waja nak jadik pramugari MAS-dgn definisi yang diajar oleh ibunya,Mok Nani bahawa MAS itu singkatan untuk.. Melacur Adalah Seronok...matilarr niat ttp pnoh dgn dosa!!!

Sebelum berangkat...di tepi tangga rumah usang FV,kesemua mereka iaitu Mok Nani,Shisha Chanel,Iris Chanel dan Emi berhimpun b4 nak say goodbye...

FV: "Emi,Fv nak pegi dolu taw..."
Emi: "Take care taw..nnti dah jadik pramugari..jgn luperw i ols di kampung.."
FV: "ok...muahx!"
IC: "eeeyy...choiylah...taste ngan pondan jugeks...mak tak campur nok.."

tetibe Putri Ponojorowo datang dgn kebaya ketat yang sudah keliahtan tanda2 kain kebayanya sudah pecah menampung kesendatan tubuh gempalnya ittiieewww...


Put.P: "Huh!!tnggu ape lagi??/pegilar berangkut cpat!aku n emi nak pegi tlg mak aku kat kebun nih.Cpat berambus!nak jadi model n pramugari katanyerrww...huh!"

IC: "dun hate me cuz I'm beautiful..."
FV: "pompuan burok cam kau mmg slalu tak puas ati ngan kitorang...dari jauh tadi ko dtg,aku ingatkan peti ais mane yang bergerak dipakaikan kebaya.Cantik kau..."

Put.P: "Hanj!sudeyh!aku mls lyn kau!emi...jom...tadi ckp nak tlg my mum...lets go..."

Seeloknye Put.P pergi dari situ diikuti Emi.IC n Fv pon trut mengucapka selamat tinggal dan teros berangkat ke Kl.Memulaikan hidup baru bersama cita-cita mereka.Mereka belum pasti apa yang bakal menimpa mereka.Di kota Metropolitan itu,FV dan Ic membawa harapan menggunung untuk berjaya...nantikan...permulaan kisah mereka di Kuala Lumpur....

Wednesday, June 23, 2010

The Scandals of Two Datins




So...lets meks perkenalkan kpd u ols...watak2 lam citer iniey...(tiada kna mngena ngan idop atau mati occay!)

Teraju Utama
Farahana Vuitton:


*huh fara...melets tak kau???mampu??...camtu jer mak ayam bolu mata...

secara amnya,wah gitu...fara vuitton aka FV aka Datin Fara neh seorang gadis muda yang bercita-cita tinggi.Dia ske feeling2 cantik nak jadik pramugari,tp gara-gara terikot rakannya,Iris ingin memburu cik jans or JANTAN kaya..dia turut menjadi model dan terlibat dalam banyak skandalinas yg panas sehingga terjatoh cinta dgn Datok H....

Iris Chanel:
*ops..terover plak dr fara...alar nok,ble lg kan??dah meks yg tulih citer nih.gve a bit credit lar kat writer.meks pon nak mrasa gak.lets not dengki2 k ngan gambar meks...erk..

Minah ni pulerw Iris Chanel aka IC aka Datin Iris.Sangat kekwat.ego.dan berkawan rapat dengan FV.Dia lah yg bnyk bwk pngaruh burok kat FV sehingga sundeyls ini berjaya menjalangkan FV dengan gumbira.Bercita-cita mengahwini lelaki kaya...IC menjadi model terkenal dan turut terjerumus dalam dunia skandal neraka!!(ada effect api2 kuar dari blakang,gitu..)

Emi(kekasih fara di kampung)
*aiyakkk...matilar kekasih fara di 'kampung' berkonsepkan koboi...meks plak terliur tgk kekasih kau kat kampung.caraz jugek kang!

Seorang pemuda kampung yang dah lama bercinta dengan FV mase minah tu cik pong lagik!Sampailah Fv berhijrah ke KL,dey ols non ado jumpe n FV tggal dia camtu jerw...sentap!Emi seorang yg bongok dan lurus bendol sket eventough as u ols tgk...dia tersangatlah can-do!iyelah..dah name pemuda kampung,kje tanam pkok kelapa sawit watsoever kan??Kalo meks jadik harimau betina jmpe dia lam kebun kelapa sawit..meks tros...grrrr...teerrrrerrrkaamm dia! Okay,back to da character!kerana terlalu sedih...akhirnya Emi rela dipaksa dan dikahwinkan dengan anak penghulu,Putri Ponojorowo yang sangat meminati jejaka elokz ini dan memcemburui FV dan IC....walaupun atinya still dok trlekat kat FV yang dah nek melwattt tgk dia...

Putri Ponojorowo(PP)
*seeeesssuuuwaaiilah dgn watak diberi!hiks!

Juga digelar Put.P..dia seorang gadis sekampung ngan FV n IC dan sgt2 jahat.Anak Penghulu Kampung Meks Merana.Dia jealous sakan kat FV n IC..yelah,dey ols tuh cantek..Put.P ni plak muke cam beruang Kanada.Tambahan,dia taste xsngka kat Emi lak tu.Mcm2 plan jahat dia uat kat 2 pelacor kwn comolot tuh,FV n IC utk uat dey ols merana...ah...tidakk!!!!mencik2 watak inieyy.... *tangan lentik di dahi...

Datok H

*heeeehhhhh......mampoo????datok kiterw...muahx2!sori sayang i pinjam gmbaq u sat buh lam blog i kasi meriah...i tau u ske!hiks!

Inilah kasanova terulung lam citer nih...dua2 gadis meletops FV n IC tu..dua2 dia sebat.Ngap!masok mulot dia.Lam banyak2 skandal,si tua bangka ni jugak yang akhirnya mengahwini kedua-dua gadis tersebut dan menjadikan impian dey ols tercapai sbg isteri VIP,aka membawa title Datinzz!!!!!!!!!!!!!!!

James Woo(pengurus agensi)

*merembes meks search gmbr aaron aziz jadi jahat camni.Cam meks rela diculik dan dipukul2 olehnya...sehingga ternodai!ops!melampau...

Ni diah satu lagik watak jahat lam citer nih.Jason Woo(perluker Woo tuh??tade kna ngena ngan sape2 occay..)Kekdahnye,si jahat-yang-meks -rela dirogol-olehnya ni...erm...adalah yang brtanggungjawab membawa iris ke dunia modelling...dah rmai pukies2 dia mkn n tpu utk jadikan diorg glamer.Tapi,Iris plg berjaya.Dia lacurkan Iris kpd VIP sepanjang mnjadi model smpykan dia ops!terjatoh centa ngan Iris Chanel...gitu...jahat2 tetap ada feeling u ols.xpe,asal elokz...sume jalan... Tapi,Iris tak feeling pon kat dia,like duhhh????dia yg lacoqkan pondan tuh!sah2 dia sentap tamau kat James nih walaupn tatu-tatunya itieww sgt memberahikan!Tu pasai dia jd jahat...dia dah sakit ati dan dipergunakan oleh Iris...


Mumu(anak ikan datin fara)

*alolo...cumeylnye...bg apom kang!ahaks!

Mumu nih anak ikan belaan Datin Fara.Baru 19 tahun....dia kje mnghabiskan duit si Fara ni.fara spedoww dia dan sgtlah menyayangi Mumu...tapi Mumu ni bukanlah berniat baik sgt ngan Datin Fara...

Jejeen aka Razeen(anak ikan datin iris/hairstylist)
Ini juga satu lg jejaka casanova terulung lam citer nih.Abis sume pompuan dipergunakan.Bertugas sebagai stylist,hairstylist n sexstylist..ops!kpd datin Iris.Dia banyak menyimpan rahsia jahat Iris.Mereka pernah berskandal dan buktinya terdapat lam sebuah pita video yang telah ilang!

Pak Ajan(tukang kebun)
*matilar meks kna cangkul kepala ngan ajan tgk watak berkaitan ngan dia pi buh gmbar pakcik vogue neh...

Plg taste of all!Pak Ajan...dia seorang tukang kebun di rumah Datok H.Dia menyimpan banyak rahsia silam keluarga Datok H.Segala-galanya dia tahu.Dia cube membantu FV dan IC utk mnyelamatkan diri dari cengkaman Datok H...at da same time,trut da skandal ngan mak kpd Iris Chanel(dah name pon citer psl skandal,dr yg mude smpy ke tua wataknya ada skandal.CHOIY!)

Shisha Chanel(ibu Iris Chanel)

Mak kepada Iris Chanel yang juga merupakan mak bidan kat kampung.Dia ada mcm2 petua dan telah membesarkan anaknya,Iris menjadi cantik..segala jamu dan jampi serapah diberi dan dia mngajar Iris agar menggunakan lelaki utk kesenangan idop since mse muda dolu,dia ditinggalkan suaminya.So org tua nih cam merana(tgk pose tggu laki kat tepi umah pndok,sdeyh kan?)So dia soh anaknye bls dendam atas pihaknya...

Mok Naniey(ibu Fara Vuitton)

*Kak Pah ttp vogue....mok nani pasti bangga melihat dia di-potraykan sebegini...

Ibu kepada fara Vuitton.Mok Nani Chlarissa Vuitton..letops kan nme?erm,dia ni berasal dari kampung...tapi juga bercita-cita besar dan koooattt veranganzz!dia ske feeling2 kaya n cam dia datin2 kat kampung.G pasar pon pkai tdung cam ala2 siti ngan ranta emas berjurai2...so no wonderlah anak dia,FV pon camtu gak...

Itu antara watak yg ade lam citer meks.To noe more...ikuti kisahnye k..Nnati meks bgtau ade update baru lam FB.Dun forget2...meks mnjanjikan telenovela letops utk u ols sumerrr...muuuuuahhhh!!

Tuesday, June 22, 2010

Beza IRIS IANA(fb,mys,blogspot)n iris iana(real life)



Di mlm yg serba hening inieww...meks termenung sowang.ops!feeling sat dok sorang.Mcm2 meks terpikir.Teringat dpt msj sorg adik2 nih lam fb,dia sgt curious n eager nak tau rahsia 'kecantikan' iris iana(cantik ker??ko tak tgk live dik!).
Its reminds me of how high is people's expectations
out there about my looks.This is not sumthng yg i prasan or tgediks2 feeling nak ckp or wut.When we say Iris Iana,erm...which is me!this bitch...(sila rujuk gambar dibawah)



wut u have to say bout her??erm...(according to wut people say frm my acc in facebook,myspace n so ever lah!bukan memandai nah!)Iris Iana=maybe...erm...sexy??hot??cute??rite??bimbo also!damn!

Well,its photography.A Branch of beautiful art.When we say art,it is beautiful my darlings..To form great art,it has to be with great presentation in all directions and sides.Thats what I've learnt.So,wut can i say here is...dat the gambar(matilar english meks rojak...tetiber jer 'the gambar')is taken by a profesional camera handed by a skillful photographer who have the right amount of knowledge to make it beautiful and PERFECT!(the word PERFECT,sila amik perhatian chu ols!)
Ok,'PERFECT'...dats the thing u saw in the pitcha.U get all those imaginaries how perfect I am.A very beautiful ladyboy n bla...bla..bla...However,do take notes...I'm a HUMAN BEING too!what can be so perfect about me??nuthing!
To be honest,I am not dat all 24 -hour- good- lookin transexual with wavy locks hair,short skirts n big boobs!I am as normal as everyone else,except dat...I'm a boy who looks mostly like a gul!TQ!meks bukanlah pondan2 cantik yg drag siang mlm dgn blu mta catwalk sambil bkerja...no,no,no...categorised me as 'adik-adik'(i never categorised myself cuz i can be anythng I want,it just to make u guys kinda bit easier to understand lah!)Meks masih belajar,berambut pendek,yes...hormon mnyebabkan meks ada 'boobs'(do i have to be sopan atau just say da word??say je lah!...PAYUDARA!huh!dats it...who cares??)erm..ok!so meks nih masih simple..wlaupun mostly look n appeared like a gul,but still in my place where I'm studying,i prefer to commit myself as a boy as I need to respect the rules of my institution(for da sake of my Diploma,tggu sat jah!)

(my real-life pitcha,no dress,no wigs.yes boobs n yes make-up...teeeettttttaaaapppp adoo!)

How come I can have long hair???beautiful skin???and body???...like I said,its photography...leeeeeaaarn the technology we called as PHOTOSHOP!i do appeared myself as a woman..or IRIS IANA...when I feel like I'm so in da mood of nak crossdressing!haiyak!means=drag sepenuhnye=means kelihatan seperti wanita sepenuhnya!(with wigs,extensions,make-ups,dress n heels!)Wut can I say,am a boy with a woman instinct...matilarr!!!
Meks dress up like guls or 'drag' on special occasions jerw!for example cam photoshooting,special events and sumtimes hang out dgn kwn(atau bhs adik-adik,hang out tu blh dikategorikan as 'CURAN'!ops!meks 'wanita' biasa jugekspunye kehendak yang 'perlu' dipenuhi..hiks!)
So,plis,plis,plis....do not expects Iris Iana to be the IRIS IANA u always dreamt of..consider it as a character i played in my photos only.While I'm so different frm it when I'm off da cameras..My skin isn't so beautiful,my hair wasnt dat long,my clothes arent dat sexy...n for sure I aint dat bimbo like i look in the pictha-real life,iris is smarter!n sexier(in a good way..i guess???hahahhah...matilar tetap nak verrranngsss kan??)No lah,just put less expectation when u see me.Bkn nak suwoh u ols underestimate me..but just dont get too imaginary bout IRIS IANA when u see me.I prefer people to accept me for my being if they know n see me.I am what I am.

Dah.Penat n kering tekkak rase ngadap komputer.Mate meks bengkak sebelah nape tah.Tak cuci lens kaahh??choiy!Dats all frm my overloaded words yg tak abs2 melimpah ruah ni...
with love,
Iris Iana...
I accept people when only they noe how to accept others. :)

Saturday, June 19, 2010

5 things I DONT wish when I go out...

Ble sebot pasal bersiap..u ols amk mse bape lamew??ok...honestly to say...sbg seorang manusia yang tidak sempurna,bnyak cela dan tidaklah secantiuk mane(alhamdulilah)...meks memerlukan SEKURANG-KURANGnya...1 jam utk bersiap before sarung heels kuar umah..tonite,I am inspired to write sumthng.As human,kte bersiap utk look good and presentable in front of the public.We build confidence trough it.And meks rase ianya tak salah kalo kte amik mase sedikit utk bersiap kuar umah..(jgn benci Mariah Carey bersiap 5 jam before main skate ice)sembah mahayam carey...
Tapi,chu ols..ever wonder dat wut happen kalo kte dah sakan bersiap bagai..tbe2 tetap ada kesilapan kecil yang berlaku??...walaupun kesilapan kecil,namun mampu membawa kemaluan..ops!i mean insiden memalukan yg sgt BBBEEESSSSAAARRR.....


1.Wardrobe Malfunction!
*yang plg penting yer adik2!ngeris skalis!wardrobe malfunction neh means cam baju yg meks pkai tuh tanpa disedari terjadik sesuatu yg aib.Ok,lets meks bg contoh...zip suar terbuka!ops!ternampak isi dalam renda2 pink??tak ker aib namanyer tuew??kalo kepitanz maut takpe...nih kalo dah tersembul isi 'pear-perts' anda itttiiiieeeewwww....hadooo nak jwb???
*meks luperw milik siapakah seluar yg terbuka zips iniewww.Samada Semah atau pon...Shah..ops!

2nd.Baju terbalik.
*Hurm...insiden yg sgt aib.Byg,u ols feeling2 dah cantik habeeyys nak kuar nih.Btolkan ctu,sna...u ols pon konfiden kuar...catwalk nih sebatu.Sume memandang.Diri terasa dihargai.Bagaikan seorang puteri bersama sepersalinan nmewah sdg diperhati papparazzi.Dik,cube cek tuh...nape washing instruction baju kat luar??Kilang salah jahit ker,adik slah pkai?NAHHH....choiy2.(ketuk meja 4 kali) *eiz,u better shut ur mouth kalo bce part ni k. ;)

3rd.Bikini Wax tidak rata....
*shalalala...indahnye ari lam blik air...mandi sambil berwaxing-an bgai..menghilangkan fur-fur beruang kutub berjenama Prada di kaki.Berkualiti tinggi.Ambil mse 2-3 jam utk dtanggalkan.Tu pon tumbuh balik tak kire hari.Kalo boleh nak amik jer racun rumput spray kat kaki..HUrmm...dah ciap,terasa dri bgai dlahirkan smule.Non ado lg roma-romaan halus(halus ker??)di muka...Fifi terasa yakin ari ini..ops!
Back to da story!sila lupakan part yang meks tersebut name td tuh.tade kna ngena pon.SUMPAH!then...hotpants/skirts disarungkan n u ols ready kuar dating di mall...dalam kelicinan mulus kaki u ols tuh..ops...terluper trim yg kat blakang peha di sebalik celah-celahan garisan selulite itiieewww...haiyoo...dah 5 kali pusing mall ni...baru dpt detect 5 jam kemudian...


4th.Never ever show me this or serve me with this ble kuar mkn:
Cuz i do not want to embarass myself lookin like tis;


5th.Fake Eyelashes tercabut n xprasan.
*Wah!u ols hengat kak ita che wan jer goin2 out wit fake eyelashes!meks pon mampu taw!Bermekap-mekapan dgn shading mantap terpacak idong,blusher ala semah coklat terbakar...blu mata mampan boleh uat teduh terik matahari...dah cama ala2 bumbung rumah minangkabau..tibe2,stengah jam kemudian,baru nak amk feeling Rozita Che Wan tercabut sikit demi skit.Org lam tren dah berdekeh2 ketawa tgk blu mata kanan dah gugur separuh nak menyujud bumi.Yg u ols maintain pose tersenyum cam masuk Miss Tiffany...hmm...tak sedar lah mse tu,gigih manapun dik ko carik Mak Esah mandrem blu mata tu..kalo dah gam tak kuat smpai tercabut...burok jugeks gghhopenye....

Sedemikianlah kisah2 yang mngaibkan yg meks dosi masukkan lam list '5 things I DONT wish when I go out,Nak ikotkan berjela2 panjang listnye.Tp biarlah di shortkan kpd lima...Berdasarkan pngalaman sndri...hiks! ;)



I am not a subsitute

Go away!
Far away...
I dun need it,ur sweet words,ur sweet compliments bout my attitude,ur sharing dreams,ur promises.
I get it..
I realise..
I'm not a subsitute..
I'm not a captivating object to hypnotize u in forgetting ur pass!
I am more than that...
I dont deserves it...
I appereciates myself and wish to be more..
And if u just sum selfish freak who's been using me...
Do step aside...
I need a space to pass u..
I'm a diva who needs to walk maybe without u..

Wednesday, June 9, 2010

Women Like Me


video

Women Like Me-Beyonce

Yeah...its hard to love a woman like me.Cuz I(ris Iana is not the typical kind of women.I'm different,think about it...its hard to love a woman like me.. ;)

Monday, June 7, 2010

BIG gul do cry... :')



I'm happy.I cry.I struggle.If today I'm sad its because I know I'm happy tomorrow.
So I pretend like I'm strong.While I do felt insecured most of times.But its okay,because I have my mother,she's there to watch over me.Tellin me that if she can do it,then I can do it better.Its not all about myself,its what I would be someday.I'm okay if I have to be alone.I live my soul because I know God will be there to give me what I want.And take what I need for reasons.When I felt like I'm distant,I have my faith to pull me back.

Happy Birthday,
Iris Iana Abas..... :)

















IRIS IANA DAH BESAR SKARANG!!!hehee See,everythngs doesnt have to be so perfect and beautiful...they just need to grow freely being themselves. :)

BIG gul do cry...

Sunday, June 6, 2010

I wish to have... Teaching Art Classes for Young Childrens!





Slalu ble tnye cita2 meks..of course,meks jawab nak ada butik sndri,clothing line,designing for exclusive garments!but theres also a thing meks slalu angan-angan dan cita-citakan dan jarang meks cerita..smpai ari ni..teringin nak kongsi ngan followers sumer.Meks ada 7 beradik dan meks meriah dgn anak2 buah..dari kecik meks slalu mlayan budak2.so,meks mmg ske budak2.It feels so good to be surrounded with these innocents childrens.Feels like the world is away from u..Smpai meks terpikir teringin nak ade nursery sndri.But,I wish to do sumthng much more than that when I'm able to do so.My passion is for art,I love designing,being creative freely is how I express myself with my surroundings.Childrens,theyre my inspiration.Innocent,beautiful and still so pure..I cant imagine how happy I am to combine my passion and inspiration together in my life and dreams..at least I bring the benefits not just for myself but also for sumone else. :)



Verangan kan??well,the root of dreams and success cum from Verangan lar kan... ;P
huhu..

Art Classes for Childrens from the age 4-12...we provided classes for childrens to develop their creativity and passion for art.Trough our classes,children will learn and also experience the basic of art.Understands the principes of design and attracts them to be a creative person while growing up.Haahah...sumthing like dat laar the objective of da school..


Biarlah da school tak besar pon..tp meks tringin salurkan ilmu yg meks ada ini utk kanak2 terutamanya.I want them to experience how enjoyable it is to grew with art just like me when I was still so little!except dat I never went to any art classes in my child ages.So,I'd love to give those oppurtunities to the children in the future..

sum schools dat provides art classes and teaching for childrens in KL;


hihi...its one of my dreams that I really wish to make it a reality one day..
mmuuuahhx!